0575 757 115

De zekerheden van glas-glas zonnepanelen

Bij Pro-duurzaam kiezen we voor zekerheid. Daarom kiezen we uitsluitend voor glas-glas zonnepanelen. De zekerheden van glas-glas zonnepanelen op een rijtje:

  1. Duurzaam en betrouwbaar. Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Hierdoor zijn de zonnecellen beter beschermd tegen verschillende omstandigheden. De levensduur van glas-glas zonnepanelen is dan ook langer dan bij andere type zonnepanelen.
  2. Verbeterde brandveiligheid. Glas-glas zonnepanelen zijn brandveiliger dan bijvoorbeeld glas-folie panelen. De kunststof in glas-folie zonnepanelen is erg vatbaar voor brand. Het glas is niet brandbaar en glas-glas zonnepanelen hebben daardoor een verbeterde brandveiligheid.
  3. Laag risico micro cracks. Micro cracks zijn hele kleine beschadigingen die je vaak met het blote oog niet kan zien. Ze ontstaan door onder andere extreme weersomstandigheden en installatiefouten. Deze kleine beschadigingen kunnen uitgroeien tot zichtbare scheuren. Daarmee tasten ze het rendement van het zonnepaneel aan. Glas-glas zonnepanelen hebben in vergelijking met glas-folie panelen een veel lager risico op micro cracks. Dit komt omdat ze een hogere mechanische belastbaarheid hebben en daardoor veel beter bestand zijn tegen verschillende omstandigheden.
  4. Hogere vochtbestendigheid. De hitte bij zonnepanelen kan hoog oplopen. Bij een glas-folie paneel zal de kunststof achterzijde anders reageren dan de glas laag. Hierdoor kan er verschil in uitzettingen ontstaan en krijgt vocht de kans om tussen de beschermlagen te kruipen. Met beschadigingen tot gevolg. Vaak valt vochtschade ook niet onder de garantie van glas-folie panelen. Bij glas-glas zonnepanelen zullen er nauwelijks vochtproblemen optreden. De voorste en achterste beschermlagen zijn allebei van glas en zullen dus soortgelijk uitzetten. Vochtschade valt daardoor bij glas-glas panelen in de meeste gevallen ook onder de garantie.
  5. Hoger rendement. Glas-glas zonnepanelen maken gebruik van bifaciale technologie. Dit betekent dat de panelen aan beide zijden zonlicht kunnen absorberen. In vergelijking met glas-folie panelen, die alleen aan de voorkant zonlicht kunnen absorberen, hebben glas-glas panelen daardoor een hogere energieopbrengst.
  6. Langere garantie. Omdat de kwaliteit van glas-glas zonnepanelen hoger is, hebben deze vaak een langere garantieperiode. Dit biedt zekerheid voor de lange termijn.
  7. Hogere jaaropbrengst. Door de bifaciale werking en de duurzaamheid leveren glas-glas panelen een hogere jaaropbrengst op. Gedurende de levensduur zullen de panelen dus meer elektriciteit generen en waardoor jij nog meer besparingen zal realiseren.
  8. Beter bestand tegen extreme weersomstandigheden. De dubbele glas laag bij glas-glas panelen beschermt beter tegen extreme weersomstandigheden. Zo zijn ze beter bestand tegen hagel, tempratuurschommelingen, extreme regen, uv-straling en andere weersomstandigheden.