0575 757 115

BETROUWBARE EN VEILIGE LADERS

Alfen laadpalen

Alfen is de grootste Nederlandse leverancier op het gebied van laadpalen. Sinds 1937 is het merk bezig met het ontwikkelen innovatieve producten. Anders dan bij veel andere laadpaal bedrijven, beschikt Alfen over jarenlange ervaring en kennis.

Een Alfen laadpaal is dan ook gemaakt met slimme technieken om zo de maximale oplaadsnelheden te bieden zonder consequenties voor de lokale netaansluiting. Een laadpaal van Alfen kan ook jouw auto opladen met opgewekte zonne-energie van jouw zonnepanelen. Voor iedere situatie is er een passende betrouwbare en veilige laadpaal van Alfen.

Benieuwd welke laadpaal geschikt is voor jouw situatie? Neem gerust contact met ons op en plan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Plan een adviesgesprek in
Alfen Laadpaal 2

Energie voor de toekomst!

Alfen Laadpaal 1

De voordelen van een Alfen laadpaal

  • De laadpalen van Alfen zijn geschikt voor alle elektrische auto’s met een standaard type 2-laadaansluiting. Afhankelijk van het benodigd laadvermogen wordt gekeken welke laadpaal het meest geschikt is.
  • Met de “Dynamic load balancing” bepaalt de Alfen laadpaal zelf de sterkte van het opladen. Zo blijft alle apparatuur werken en wordt jouw auto maximaal opgeladen. Ook bij een laadpaal met een dubbel stopcontact kan de laadpaal zelf analyseren hoeveel energie de auto’s nodig hebben. Aan de hand daarvan verdeelt hij het beschikbare vermogen.
  • Een Alfen laadpaal is SIM-lock vrij. Dat betekent dat je niet vastzit aan een bepaalde dienstverlener.
  • De laadpalen van Alfen zijn zowel geschikt voor thuis als zakelijk. Voor iedere situatie is een passende Alfen laadpaal.
  • Met een Alfen laadpaal ben je verzekerd van een betrouwbare en veilige laadpaal. Zo beschikt de laadpaal over het DEKRA-keurmerk. Dit laat zien dat de producten grondig zijn getest en voldoen aan alle veiligheidsnormen.

Vermogen van je Alfen laadpaal bepalen

Bij het investeren in een laadpaal is het belangrijk om rekening te houden met twee zaken. “Hoeveel vermogen kan je woning aan” en “hoe snel kan je jouw elektrische auto bijladen”.

Sommige auto’s kunnen wel 70 kilometer per uur laden maar hebben dan wel een laadpaal met een hoog vermogen nodig. Daarnaast zijn er ook elektrische auto’s die slechts 25 kilometer per uur kunnen bij laden en daar is dan een laadpaal met een lager vermogen voldoende voor.

Het vermogen van je laadpaal hoeft niet identiek te zijn aan het maximale laadvermogen van je auto. Kortom vind je het belangrijk dat je jouw elektrische auto snel kan opladen? Dan zal je naar een laadpaal met een hoger vermogen moeten kijken, mits jouw auto dit ook aan kan.

Kies je voor een laadpaal met een hoog vermogen? Dan is het belangrijk om te kijken of je woning dat ook aan kan. Wil jij weten welk vermogen geschikt is voor jouw laadpaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Plan een adviesgesprek in
Laadvermogen Alfen